Volledig scherm
PREMIUM
Hardlopen met of zonder blinddoek: het is een wereld van verschil. Weten ook de begeleiders Frans Dix en Birte van Roosmalen(r) van Running Blind. © Chris Korsten

Bossche kinderen proberen uit: hoe is het om je als gehandicapte sporter voort te bewegen?

DEN BOSCH - Komende zondag staat tijdens de veertiende editie van de Vestingloop ook weer de Para Run op het programma. Hoe is het om je als gehandicapte sporter (zo snel mogelijk) voort te bewegen? Ruim dertig basisscholieren van Kindcentrum de Kwartiermaker hebben dat dinsdagmiddag kunnen ervaren op het Kerkplein.

Op het tijdelijk atletiekbaantje dat met behulp van muurverf tot stand is gebracht namen gedeputeerde Henri Swinkels en wethouder Huib van Olden eveneens de proef op de som.

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch