Volledig scherm
Millie Mees bij het Heilig Hartmonument. © Chris van Cromvoirt

Bossche Millie Mees (1922-2018) had twee liefdes: Maria en voetbalclub Wilhelmina

DEN BOSCH - In de bestuurskamer van voetbalclub Wilhelmina, waar ze sinds 2007 erelid van was, stak ze elke thuiswedstrijd een kaarsje aan bij het Mariabeeldje. En daarna ging ze in haar geel-zwarte outfit op de tribune zitten.

Wilhelmina en Maria, het waren twee grote liefdes van Millie Ekstijn-Mees (95). Sinds haar zesde was ze lid van de club, ze deed er 75 jaar vrijwilligerswerk. En haar hele huisje had ze vol staan met beelden van Maria. Want Millie Mees vereerde Maria. En hoe. 

Mees overleed in de nacht van maandag op dinsdag aan de gevolgen van een longontsteking. 

Jarenlang ging de krasse Bossche met een borstel, veger en gietertje even naar het Emmaplein om het Heilig Hartmonument schoon te maken. Elke week haalde ze bloemen die ze bij de bronzen beeldengroep neerzette en iedere eerste vrijdag van de maand zorgde ze voor nieuwe plantjes. Van die gekleurde vetplantjes, die goed tegen de regen kunnen. "Zodat mensen er rustig kunnen bidden, als ze dat willen", zei ze eens in het Brabants Dagblad. "Iemand moet het toch doen voor Onze Lieve Heer."

Maar veel Bosschenaren zullen haar ook kennen omdat ze veertig jaar collecteerde voor de Nierstichting, de Hartstichting, het Kankerfonds, het Dierenasiel en ga zo maar door. De afgelopen drie jaar woonde ze in een verzorgingshuis. Ze overleed in de nacht van maandag op dinsdag aan de gevolgen van een longontsteking. Mees werd al jong weduwe en had 1 zoon.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch