Twee stoelen per persoon om voldoende afstand te bewaren. Nederlandse passagiers van de MSC Splendida zijn onderweg naar huis.
Volledig scherm
Twee stoelen per persoon om voldoende afstand te bewaren. Nederlandse passagiers van de MSC Splendida zijn onderweg naar huis. © Thed Vestjens

Bossche passagiers MSC Splendida beëindigen door corona verpeste cruise in Marseille; met de bus terug naar Brabant

MARSEILLE/DEN BOSCH - Corona gooide roet in het eten van de cruise van Dubai naar Genua die Bosschenaren Thed Vestjens en Marijke Pijnenburg maakten aan boord van de MSC Splendida. De laatste halte was Marseille, na tien dagen alleen maar zee.

Zeven bussen hebben in Marseille 130 Nederlanders opgehaald die aan boord waren van cruiseschip MSC Splendida. Onder hen Thed Vestjens en Marijke Pijnenburg uit Den Bosch. De toeristen beleefden door de coronacrisis niet de cruise die ze hadden verwacht. Het schip mocht nergens afmeren, waardoor de passagiers de afgelopen weken alleen maar zee hebben gezien.

Niet naar Genua, maar naar Marseille

Het schip van rederij MSC vertrok op 12 maart uit Dubai. Genua in Italië zou op 28 maart de eindbestemming zijn, maar eenmaal onderweg moest MSC noodgedwongen de plannen veranderen. Marseille werd de eindbestemming en daar kwam het schip 24 maart aan. ,,Het schip heeft alleen bij Sardinië een tussenstop gemaakt omdat er iemand van boord moest die geelzucht had.”

Quote

We hebben geen toestem­ming om in het buitenland te stoppen. De eerste halte is Maastricht

Thed Vestjens

Eenmaal in Frankrijk was het de vraag of de passagiers van boord mochten. Ook hoe ze naar Nederland zouden gaan was nog niet duidelijk. De rederij charterde de zeven bussen en veertien chauffeurs om in één ruk naar Nederland te rijden. ,,Er zitten maar twintig mensen in een bus, zodat we voldoende afstand kunnen houden. We hebben geen toestemming om in het buitenland te stoppen”, zegt Vestjens. ,,De eerste stop is Maastricht.”

Volgend jaar weer

Het is voor de Bosschenaren geen kwestie van eens maar nooit weer. ,,We gaan volgend jaar zeker weer een cruise maken. Hebben we al vaker gedaan trouwens. We willen Petra in Jordanië nog zien en dingen in Griekenland.”

Vestjens wil zijn vakantieleed ook graag relativeren. ,,De cruisemaatschappij heeft het netjes afgehandeld. En ik denk dat we het aan boord een stuk beter hebben gehad dan de mensen die in Nederland hun huis niet uit mogen.”

  1. Mee op de vuilniswagen of washandjes vouwen, ambtenaren Den Bosch springen bij in coronatijd
    PREMIUM

    Mee op de vuilniswa­gen of washandjes vouwen, ambtenaren Den Bosch springen bij in coronatijd

    DEN BOSCH - Een driedelig pak draagt Joost Ankone voor zijn werk bij de gemeente Den Bosch sowieso niet. Maar deze dagen van de coronacrisis hijst de projectleider en organisatieadviseur zich in een overall en andere beschermende kleding. Om een handje te helpen bij de Afvalstoffendienst. Niks geen computer en vergaderingen, maar achter de vuilniswagen. ,,Ik heb nu uren over en wil iets voor de stad doen.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch