Volledig scherm
De Vestingloop leidt onder meer naar Fort Orthen, dat in 1852 geheel is herbouwd, © Marc Bolsius

Bossche Vestingwandeling is met 600 wandelaars uitverkocht: ‘Fantastisch’

DEN BOSCH De eerste editie van de Vestingwandeling (‘In de voetsporen van Frederik Hendrik’) op 25 mei is  inmiddels met 600 wandelaars volledig uitverkocht. De deelnemers volgen starten vanaf 11.00 uur voor een 25 kilometer lange route langs onder meer Fort Orthen en Fort Isabella door de Moerputten. 

De Vestingwandeling is onderdeel van de Vestingloop die op 26 mei wordt gehouden. Maurice Horsten, voorzitter Stichting Vestingloop: ,,Enkele maanden geleden hebben we tijdens een brainstormsessie met onder andere het bestuur Stichting Vestingloop en hoofdsponsor BrandLoyalty drie  speerpunten voor de programmering van de Vestingloop geformuleerd: historisch, sfeervol en voor iedereen. Wandelen, inmiddels de populairste vrijetijdsbesteding in Nederland, is dan ook een mooie toevoeging. Fantastisch dat er zoveel wandelaars het idee van deze historische wandeling hebben omarmd. Niet enkel deelnemers uit de Meijerij, maar ook ver daar buiten.”

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch