Volledig scherm
PREMIUM
Brian van der Steen in Hong-Kong © Brian van der Steen

Bosschenaar Brian in quarantaine in Hong Kong vanwege coronavirus: ‘Je merkt dat mensen vluchten’

videoHONG KONG - Verder dan de deur van zijn hotel in Hong Kong mag en durft hij niet te komen. Brian van der Steen (26), trainer bij een Chinese topvoetbalclub, is in quarantaine gezet vanwege het dodelijke coronavirus dat de wereld in zijn greep houdt.

Van der Steen heeft een verleden in het Bossche amateurvoetbal als speler bij derdeklasser TGG en is tegenwoordig fysiek trainer bij de Chinese voetbalclub Guangzhou R&F FC, koploper van de Chinese competitie. Nadat hij in januari even thuis was in de Bossche wijk Maaspoort, landde hij op 25 januari weer in Guangzhou waar rond de 15 miljoen mensen wonen. ,,Maar ik heb er misschien maar honderd gezien. De stad was uitgestorven. Winkels waren dicht, restaurants waren gesloten. Het leek alsof er een storm van een maand aan zat te komen. Iedereen had voedsel ingeslagen en de mondkapjes waren uitverkocht. Ik kon fietsen over straat waar normaal gesproken duizenden auto's rijden", schetst Van der Steen de bizarre situatie.

  1. ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’
    PREMIUM

    ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’

    DEN BOSCH - De Bosschenaar (20) draait er niet omheen als hij terecht staat bij politierechter Vermeulen. Hij vertelt over het maken van ‘een hele domme keuze’. En daar heeft hij ‘veel spijt’ van. De Bosschenaar werd begin vorig jaar in Rosmalen betrapt tijdens het autorijden zonder rijbewijs. Hij bleek ook onder invloed te zijn van alcohol en drugs. ,,Ik had geblowd en gedronken’’, geeft de Bosschenaar direct toe.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch