Volledig scherm
© ANP

Bosschenaar Marco Kroon was op spionagemissie

DEN BOSCH - In de periode dat hij zou zijn gegijzeld en mishandeld en later zijn belager doodde, was Bosschenaar Marco Kroon op inlichtingenmissie in Kabul. 

Hij ging daar zowel alleen als met collega's in burgerkleding op pad. Een serie bronnen bij en rond Defensie meldt dit tegenover De Telegraaf.

In een reconstructie van Kroons verblijf in Afghanistan elf jaar terug, benadrukken ze dat hun manier van werken de verklaringen over een verzwegen gijzeling en uitschakelen van een tegenstander onwaarschijnlijk maakt.

De advocaat van Kroon wil geen commentaar geven vanwege het staatsgeheime karakter van de zaak.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cateraar Daan van Zoggel leent zijn personeel uit, om zo zijn bedrijf te redden van het coronamonster
    PREMIUM

    Cateraar Daan van Zoggel leent zijn personeel uit, om zo zijn bedrijf te redden van het coronamon­ster

    BERLICUM - Hij heeft 108 mensen op de loonlijst: dertig in vaste dienst. Die zouden op Paaspop cateren, bedrijfsfeesten gaan doen en een berg bruiloften. En toen: bam! corona. Alles op zijn gat. Daan van Zoggel (42) is eigenaar van het cateringbedrijf. Hij verzet nu bergen werk om al zijn personeel aan het werk te houden. Hij leent ze uit. De een brengt bloemen rond, de ander zwoegt op de bouw.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch