Volledig scherm
Taffy overleefde de aanval niet. © Jan Maarten Hendriks

Bosschenaar start petitie nadat hond werd doodgebeten door 'vechthonden'

DEN BOSCH - Bosschenaar Jan Maarten Hendriks is een petitie gestart om aandacht te vragen voor de regelgeving rondom hondensoorten die als gevaarlijk worden beschouwd. Zijn eigen hond Taffy werd op Hemelvaartsdag doodgebeten door twee 'vechthonden' en Hendriks vindt dat er nú iets moet gebeuren.

,,Een rapport met aanbevelingen over 21 'risicohonden' is vorig jaar al aan de staatssecretaris aangeboden. Daarin staat onder meer dat die honden altijd aangelijnd moeten zijn, een muilkorf moeten hebben en dat er een makkelijk te bereiken meldpunt moet komen", vertelt Hendriks. ,,Dit moet met spoed doorgevoerd worden. De dierenarts die Taffy behandeld heeft gaf al aan dat er steeds vaker van dit soort bijtincidenten zijn. Ook onze eigen dierenarts vertelde dat."

Zwaar toegetakeld

Hendriks liet op Hemelvaartsdag hun 14-jarige hond uit. Uit het niets werd de hond onderaan de Empelsedijk in Den Bosch aangevallen door twee ‘vechthonden’. Het hondje overleed aan zijn zware verwondingen. ,, Een oor lag er half af, zijn nek was kapot gebeten en de luchtpijp was beschadigd.” 

De Bosschenaar benadrukt dat zijn initiatief niet iets is om de baasjes zwart te maken. ,,Het gaat om veiligheid van andere honden, maar ook van kinderen. Je moet er niet aan denken dat een kind op deze manier wordt aangevallen."

De petitie komt op een speciale Facebookpagina en Hendriks stuurt ook minister Carola Schouten van Landbouw een open brief. ,,Ik woon wel in Den Bosch, maar waarom zou ik het alleen hier willen aanpakken? Dan maar meteen landelijk."

De petitie is hier te vinden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Expo-show Elvis in Den Bosch brengt The King weer helemaal tot leven

    Expo-show Elvis in Den Bosch brengt The King weer helemaal tot leven

    DEN BOSCH - Voor menigeen is Elvis Presley een (relatief) vaag begrip, met name voor jongeren. Daarin willen Robin Klarenbeek(57) en Kees Versluys (52) verandering brengen. De een verzamelt al decennialang Elvis-spullen, de ander staat bekend als een van de beste Elvis-zangers van ons land. De twee hebben de handen ineengeslagen, wat is uitgemond in een verrassende rondreizende expositie annex show. Zaterdagavond streek de expo-show Elvis in Memory neer in café De Sjang.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch