Volledig scherm
Beeld uit Warnet © Rene van der Hulst

Boulevard: 'Warnet' is speels en prettig verwarrend

DEN BOSCH - Een vrouw in een rolstoel, kinderen met koeken, een overijverige verpleger, bewegende bloemen, een oudje met een stok, een baby, kronkelende wormen. De theatermakers van Schippers&VanGucht halen figuren en situaties uit het leven van alledag en kneden die tot een licht surrealistische en wonderlijke videowereld.

Joost Goutziers

In familievoorstelling 'Warnet' zijn zo'n veertig personages van alle leeftijden, gespeeld door één acteur: Toon Kuijpers. Hij ontvangt zijn publiek in een kale hal en deelt handen vol serpentines uit. Die zijn voor later, er is iets te vieren.

Het publiek loopt een witte kubus binnen en zit op een vierkante tribune in die doos. Aan vier kanten zijn filmbeelden te zien, cartoonesk. Liftdeuren gaat open en de kijker ziet uiteenlopende figuren en uiteenlopende situaties. Later zijn die figuren in een bos en een stadswijk.

Wat er gebeurt en vooral waarom, dat blijft gissen. Maar door de snelheid en de rare creaties, is 'Warnet' een prettige, verwarrende ervaring. Zonder pretentie.

De acteur die alle rollen op het doek speelt, is ook in de kubus. Hij verzorgt live de stemmetjes van figuren op de schermen en loopt - de ene keer als verpleger, dan weer als muis, door de kubus. Bovenop de tribune is hij druk in de weer, kleedt zich daar ook om. Dat is onrustig. Het leidt af.

In het slotbeeld lijkt het of mensen van alle leeftijden opstaan van de tribune en een plaatsje zoeken op het scherm. Het leven wordt gevierd. Natuurlijk mogen dan de serpentines de lucht in. Dat is 'Warnet', licht, speels, vrolijk, meer moet je er niet achter zoeken. 

 1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
  PREMIUM

  Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

  DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.
 2. Organisaties vrezen 'afdankertjes' na afhaken Joris' kerstboom

  Organisa­ties vrezen 'afdanker­tjes' na afhaken Joris' kerstboom

  DEN BOSCH - ,,Als marktpartijen hebben wij grote vraagtekens bij het proces dat doorlopen is. De uitkomst bevreemdt ons en rekenen wij de bestuurders van onze stad aan." Dat schrijven de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersfonds Hartje 's-Hertogenbosch, vereniging Hoteloverleg 's-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Ondernemersfonds Centrum ’s-Hertogenbosch (SOCH) in een brief aan het college van B en W.
 3. Verkeer langs Zuid-Willemsvaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  Verkeer langs Zuid-Willems­vaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  DEN BOSCH - ,,We hebben net een huis aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. Ja, we willen na vanavond nog steeds bij het kanaal gaan wonen. We hebben er veel zin in." Toekomstig Bosschenaar Maurice Geraets was gisteren één van de ongeveer vijftig bewoners van de 'Werkgroep Zuid-Willemsvaart' tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van de weg langs het kanaal tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch