Volledig scherm
PREMIUM
Bourgondisch 's-Hertogenbosch in opbouw. © Marc Brink/BD

Bourgondisch 's-Hertogenbosch is er bijna klaar voor: 'Flinke investering'

DEN BOSCH - Op de Bossche Parade is nog geen tafel gedekt. Borden, bestek en glazen ontbreken. Er is geen menukaart te zien. Dat zal vanaf donderdagavond tot en met zondag anders zijn tijdens Bourgondisch 's-Hertogenbosch. Maar een dag eerder is het hard aan pakken om de twintig restaurants in te richten waarvan het formaat varieert van 96 tot 80 vierkante meter.

,,We zorgen voor de grote overkapping, de scheidingswanden, biertap, vloer, glaswerk, stroom en wateraansluitingen. En verder toch al gauw zo'n achtduizend glazen en zevenduizend borden met bestek." Dat zegt Bernard Kuenen, die als penningmeester van de stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch werkt met een begroting van 380. 000 euro. ,,We investeren vooral in maximale kwaliteit", zegt Kuenen die benadrukt dat de opbrengst van de besloten bedrijvenavond (vanavond met 2.800 gasten) een belangrijke bron van inkomsten is.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch