Volledig scherm
Bourgondisch 's-Hertogenbosch. © Marc Bolsius

Bourgondisch 's-Hertogenbosch trakteert minima op lunch

DEN BOSCH - In samenwerking met Quiet Den Bosch stelt stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch komend weekend lunches beschikbaar aan minima-huishoudens (zogenaamde members). Vorig jaar schotelde de organisatie minima ook gratis maaltijden voor. 

Dit jaar start Bourgondisch 's-Hertogenbosch met luncharrangementen (zaterdag en zondag) van 25 euro waarvan het voordeel ruim 10 euro zou zijn. Voor 50 personen zijn de lunches gratis.

Boelgondisch

Quiet is komend weekend ook betrokken bij Boelgondisch, een eetevenement in Bazaar Boel (Hinthamereinde) waar mensen die leven op of onder de armoedegrens een voor- hoofd- en nagerecht aangeboden krijgen.  

Het idee voor Boelgondisch komt uit de koker van Sylvana De Backer-Leuwol, die onder de naam SylSoulFood in het pand van Boel kookt voor mensen met een voedselbeperking, bijvoorbeeld een allergie.

  1. De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeentelijke grond

    De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeente­lij­ke grond

    DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil een klimaatbos op een deel van de 685 hectare grond die de gemeente Den Bosch in eigendom heeft en verpacht. Dat kan samen met inwoners, maar ook door een plan te maken waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om te investeren en op die manier hun CO2-uitstoot te compenseren, schrijft Engeli Kummeling in een notitie die dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving besproken wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch