De voorkant van de nieuwe 'Mijn RKK-app'
Volledig scherm
De voorkant van de nieuwe 'Mijn RKK-app' © Bisdom 's-Hertogenbosch


Bisdom Den Bosch komt met app om elkaar te helpen ‘Versterking in deze tijd’

DEN BOSCH - Het Bisdom Den Bosch introduceert donderdag de ‘Mijn RKK - app’ voor de mobiele telefoon en/of tablet. Met de applicatie kunnen mensen per parochie onderling berichten met elkaar delen of elkaar (hulp)vragen stellen.

Quote

Je brengt mensen zo meer met elkaar in contact

Freek van Genugten , Bisdom ‘s-Hertogenbosch

,,Iedereen is in deze bijzondere tijd meer op zichzelf aangewezen”, legt woordvoerder Freek van Genugten van het bisdom uit. ,,Met de app kan je bijvoorbeeld in een berichtje vragen of iemand uit de parochie boodschappen kan halen of je vervoer naar de huisarts kan regelen omdat jij dat even niet kunt. Zo  bouw je digitaal aan de gemeenschap. Brengt mensen meer met elkaar in contact.” 

‘Versterking in deze tijd’

We denken dat de applicatie een versterking is in deze tijd. Het is ook een digitale manier tegen eenzaamheid”, vervolgt Van Genugten. ,,Het Bisdom gaat de ‘Mijn RKK-app‘ voor de ruim zestig parochies de komende twee jaar ook betalen.  De applicatie is gratis te downloaden. Daarna kun je je via jouw parochie en jouw e-mailadres aanmelden om zo toegang te krijgen.

De twee nieuwe app's zijn in de app-stores gratis te downloaden
Volledig scherm
De twee nieuwe app's zijn in de app-stores gratis te downloaden © Bisdom 's-Hertogenbosch

App voor bestuurders 

Het bisdom komt ook met een app. voor de ruim driehonderd bestuurders en een aantal caritas-instellingen. 

,,Parochies hebben vaak dezelfde vragen”, aldus Van Genugten. ,,Ze kunnen die vragen in de app. onderling uitwisselen. Vragen over hoe je bijvoorbeeld moet omgaan met digitaal collecteren of hoe het precies zit met grafrechten bijvoorbeeld. Het bisdom heeft veel know-how. We geven veel informatie via onze site en in de mail. Maar mensen kunnen ook van elkaar leren. We denken dat zo’n app. een versterking kan zijn.” 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch