Volledig scherm
De asfaltcentrale van Heijmans in Den Bosch. © Nils van Houts


Heijmans en BAM mogen asfaltcentrale samenvoegen

DEN BOSCH/ROSMALEN - Bouwbedrijven Heijmans en BAM mogen hun asfaltcentrales samenvoegen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft toestemming verleend voor het nieuwe asfaltbedrijf.

 De komende tijd werken de bedrijven de plannen hiervoor verder uit. De wens voor samenvoeging dateert al van 2018. De ACM heeft onderzocht of er voldoende concurrentie overblijft, met name in de regio's Helmond en Stein. Dat is volgens de ACM het geval.

Heijmans en BAM exploiteren momenteel elk afzonderlijk een aantal asfaltcentrales. In het nieuwe  bedrijf worden kennis en investeringen op het gebied van asfaltproductie gebundeld. De bedrijven willen de productie verder verduurzamen en de efficiency verhogen.

Het nieuwe asfaltbedrijf werkt niet alleen voor Heijmans en BAM werken, maar ook voor derden. De  jaaromzet wordt geschat op 90 miljoen euro

  1. ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’
    PREMIUM

    ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’

    DEN BOSCH - De Bosschenaar (20) draait er niet omheen als hij terecht staat bij politierechter Vermeulen. Hij vertelt over het maken van ‘een hele domme keuze’. En daar heeft hij ‘veel spijt’ van. De Bosschenaar werd begin vorig jaar in Rosmalen betrapt tijdens het autorijden zonder rijbewijs. Hij bleek ook onder invloed te zijn van alcohol en drugs. ,,Ik had geblowd en gedronken’’, geeft de Bosschenaar direct toe.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch