Volledig scherm
© Thinkstock

Brabant Water waarschuwt voor oplichters in Den Bosch, Tilburg en Drunen

DEN BOSCH / TILBURG - Brabant Water waarschuwt voor oplichters in Den Bosch,  Tilburg en Drunen die zich voordoen als medewerker van Brabant Water.  Het gaat hier echter om een zogenoemde 'babbeltruc' om mensen geld of betaalpasjes en pincodes te ontfutselen. 

De oplichters zouden aan de deur komen met de mededeling dat zij de waterleidingen komen controleren.  In Drunen wordt eerst gebeld in een poging een afspraak te maken. 

Brabant Water waarschuwt dat het goed mogelijk is dat de oplichters hun werkterrein uitbreiden naar andere gemeenten. Ook raadt het waterbedrijf aan altijd te vragen naar een legitimatiekaart, die medewerkers van Brabant Water altijd bij zich moeten hebben.  Bij twijfel is het beter de deur te sluiten en te bellen met het waterbedrijf om te controleren of het inderdaad een Brabant Water-medewerker is die aan de deur staat. 'Geef ook nooit uw bankgegevens aan een onbekend persoon', aldus het waterbedrijf.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. OM: Marcin Naus is vermoord vlakbij politiebureau in Den Bosch
    PREMIUM

    OM: Marcin Naus is vermoord vlakbij politiebu­reau in Den Bosch

    DEN BOSCH - Twee uit Polen afkomstige mannen (42 en 48) staan op 23 augustus in Den Bosch terecht voor moord op hun landgenoot Marcin Naus (32). Het stoffelijk overschot van deze man werd op 26 maart door vissers aangetroffen in de Bossche Ertveldplas. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is Naus om het leven gebracht bij het stadsstrand De Witte Sieb aan de Vaaltweg. Dat strand ligt vlakbij het politiebureau aan de Vogelstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch