Brandweer spoedt zich naar Jeroen Bosch College in Den Bosch na lekken chemisch stofje

DEN BOSCH - De tweede etage van het Jeroen Bosch College is woensdagochtend ontruimd. In het scheikundelokaal trad in een zuurkast een onverwachte chemische reactie op.

Het gevolg van die chemische reactie was een korte, hevige rookontwikkeling. Daarbij kwam in de zuurkast een zure stof vrij. Volgens het veiligheidsprotocol moet de verdieping vervolgens ontruimd worden, wat dan ook gebeurde. Er is geen sprake van explosie of explosiegevaar geweest. Er waren geen leerlingen bij het incident betrokken. 

De brandweer heeft de luchtkwaliteit gemeten. Die vormde geen riscico voor de gezondheid. De brandweer ventileerde de ruimte en maakte het lokaal vervolgens schoon. 

Volledig scherm
Brandweer bij Jeroen Bosch College © Meesters Multi Media / Bart Meesters
  1. Restauratie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaartje pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    Restaura­tie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaart­je pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    DEN BOSCH - Natuurlijk gaat de restauratie van het Jeroen Boschpand De Kleine Winst op de Bossche Markt meer geld kosten dan gedacht. Die waarschuwing gaf wethouder Mike van der Geld al vast aan de politiek. Hoeveel meer dan de in 2017 geschatte één miljoen euro is (nog) niet te zeggen. Daar is weer de 130.000 euro voor nodig die de gemeenteraad beschikbaar moet stellen voor een onderzoek naar de bouwhistorische restauratie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch