Brandweer spoedt zich naar Jeroen Bosch College in Den Bosch na lekken chemisch stofje

DEN BOSCH - De tweede etage van het Jeroen Bosch College is woensdagochtend ontruimd. In het scheikundelokaal trad in een zuurkast een onverwachte chemische reactie op.

Het gevolg van die chemische reactie was een korte, hevige rookontwikkeling. Daarbij kwam in de zuurkast een zure stof vrij. Volgens het veiligheidsprotocol moet de verdieping vervolgens ontruimd worden, wat dan ook gebeurde. Er is geen sprake van explosie of explosiegevaar geweest. Er waren geen leerlingen bij het incident betrokken. 

De brandweer heeft de luchtkwaliteit gemeten. Die vormde geen riscico voor de gezondheid. De brandweer ventileerde de ruimte en maakte het lokaal vervolgens schoon. 

Volledig scherm
Brandweer bij Jeroen Bosch College © Meesters Multi Media / Bart Meesters
  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch