Volledig scherm
Op de Visstraat in Den Bosch raakte zondagmiddag een 15-jarige jongen uit Vught zwaargewond nadat hij werd aangereden door een bromfietser. De verdachte ging er in een auto vandoor. © Politie

Bromfietser vlucht in auto na aanrijden jongen (15) in centrum Den Bosch

DEN BOSCH - Een 15-jarige jongen uit Vught is zondagmiddag rond half drie in de Visstraat in Den Bosch zwaar gewond geraakt toen hij met een flinke snelheid werd aangereden door een bromfiets. De bromfietser stapte vervolgens bij iemand in de auto en ging ervandoor. 

De politie gaat niet uit van opzet. ,,Waarschijnlijk reed daar ook een bekende van hem. Hij heeft zijn brommer laten liggen en is in de auto gestapt om er vandoor te gaan", aldus een woordvoerder van de politie. De verdachte reed vanaf het station de Visstraat in, waar de 15-jarige Vughtenaar op dat moment overstak. 

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval op klaarlichte dag in het centrum van Den Bosch. Zowel de bromfietser als de 15-jarige jongen kwam ten val. De Vughtse jongen die overstak en aangereden werd, bleef gewond achter en is naar het ziekenhuis gebracht, aldus een woordvoerder van de politie. Hoe het nu met de jongen gaat is niet bekend bij de politie. De bromfiets is in beslag genomen voor onderzoek. Ook wordt met meerdere getuigen gesproken, aldus de politie. 

Omstanders hebben foto's gemaakt en gefilmd, zo meldt wijkagent Inge op Twitter. In haar Tweet meldt zij per abuis dat het om zaterdag 21 april gaat, dat moet zondag 21 april zijn. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch