Volledig scherm
Demi, Faye, Guusje en Floortje doen hun best om paaslekkernijen te verkopen voor het goede doel. © Paul Roovers/BD

Brugklassers Pierson College gebruiken Goede Vrijdag voor het goede doel

DEN BOSCH - Op verschillende plekken in de Bossche binnenstad zijn vrijdagochtend tientallen brugklassers van het Pierson College in Den Bosch in actie voor het goede doel. Ze verkopen op Goede Vrijdag  paaseieren en andere lekkernijen en de opbrengst is voor Stepping Stone Liberia.

Demi en Faye leggen uit dat het een onderwijsproject is  in Liberia. De Bossche stichting is werkzaam in een gebied waar 65 procent van de kinderen helemaal niet naar school gaan. Omdat hun ouders, vooral boeren, daarvoor geen geld hebben. Bodoeling is dat de boeren meer geld kunnen verdienen, zeggen Demi en Faye. Van het geld dat ook de brugklassers van het Pierson ophalen, worden legkippen gekocht. Iedere boer die deelneemt aan het project kan 20 kippen krijgen en spullen om een hok te timmeren. Ze betalen in de loop der jaren deze investering ook weer terug.

Ook leren ze om de kippen gezond te houden. De eieren die de lippen leggen worden verkocht en van die extra inkomsten kunnen de boeren voor hun kinderen school en schooluniform betalen. Hoe simpel kan ontwikkelingshulp zijn.

Volledig scherm
© Paul Roovers/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch