De buren namen café De Unie dit weekend tijdelijk over. De 9-jarige Elin Ambags kent de plattegrond met vijftig tafels inmiddels aardig uit haar hoofd
Volledig scherm
De buren namen café De Unie dit weekend tijdelijk over. De 9-jarige Elin Ambags kent de plattegrond met vijftig tafels inmiddels aardig uit haar hoofd © Chris Korsten

Buren nemen café De Unie in Den Bosch vanwege corona even over

DEN BOSCH - Van je buren moet je het maar hebben. Dat hebben eigenaren Ghislaine en Viviane Hoevenaars van café De Unie in Den Bosch afgelopen weekend weer eens ervaren. Bijna het voltallige personeel testte afgelopen tijd positief op het coronavirus of zat in quarantaine. Het sluiten van de zaak was daarom het meest logische scenario. Totdat er hulp uit onverwachte hoek kwam. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch