Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

videoDEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water?  Voor het Openbaar Ministerie  (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een  boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’. 

Van Son en Van Creij zijn voor het OM de hoofdrolspelers. Zij zouden hebben gezorgd dat de naam van Jan Hamming op straat kwam te liggen als opvolger van Ton Rombouts als burgemeester van Den Bosch. Tijdens de zitting vielen heel wat namen van anderen die ook een belangrijk aandeel zouden hebben bij deze zaak. Rombouts bijvoorbeeld. Volgens advocaat Vroegh zou hij ‘een forse vingerwijzing naar Van Son hebben gedaan’ bij het onderzoek dat werd gestart nadat de commissaris van de koning aangifte had gedaan. 

  1. FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstander met regelmaat getrakteerd op kraaienconcert’
    PREMIUM

    FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstan­der met regelmaat getrak­teerd op kraaiencon­cert’

    DEN BOSCH - Het is onduidelijk of het gaat om dezelfde mannen. Zeker is dat supporters van FC Den Bosch tijdens de intocht van Sinterklaas met leuzen en een spandoek pleitten voor Zwarte Piet. En het staat vast dat aanhangers van FC Den Bosch er enkele uren later (met spandoek) in het stadion voor zorgden dat de scheidsrechter de wedstrijd tegen Excelsior een poosje staakte.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch