Buurt spoorwegovergang Orthen verbaasd: ‘zonder overleg is er ineens een vierde variant’

Bewoners bij de voor gemotoriseerd verkeer afgesloten spoorwegovergang in Orthen praten al maanden met gemeente en Prorail over drie varianten voor de toekomst van de overweg. Ineens toverde de gemeente vorige week een vierde variant uit de hoge hoed. Bewoners zijn verbaasd en boos.

DEN BOSCH - Kas Verhagen heeft er zijn buik behoorlijk van vol. Als bewoner van Orthen heeft hij vorig jaar met gemeente en Prorail verschillende keren gespard over de toekomst van de spoorwegovergang op de weg Orthen. Die is al anderhalf jaar afgesloten omdat ze onveilig is voor fietsers. Maar er moet daar wel iets gebeuren. Dus praten gemeente, Prorail en adviesburo Arcadis al geruime tijd over drie varianten:  een (verbeterde) oversteek alleen voor fietsers en voetgangers; een overweg haaks op het spoor voor auto’s, fietsers en voetgangers en een tunnel voor fietsers en voetgangers onder het spoor door. 

  1. Angstige carnavalsavond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’
    PREMIUM

    Angstige carnavals­avond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’

    DEN BOSCH - Van het ene op het andere moment raakten ze volledig de weg kwijt. De 14-jarige dochter van Maartje viel zaterdag na twintig minuten in de stad te zijn geweest zomaar neer op de Parade in Den Bosch. Vlak daarvoor voelde de 22-jarige dochter van Filiz zich opeens ‘stomdronken’ na slechts een paar biertjes. ,,We vermoeden dat er pogingen zijn gedaan om onze dochters te drogeren”, vertellen twee bezorgde moeders aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch