Volledig scherm
PREMIUM
Snackwagen van Nicole Vermolen tijdens carnaval op de Parade. © Nicole Vermolen

‘Carnaval-cateraars’ kritisch over pachten op Parade: ‘Ineens telt Oeteldonkse achtergrond niet meer mee’

DEN BOSCH - Ze hebben kritiek op de herkansing die de gemeente ondernemers biedt om een deel van de Bossche Parade te pachten tijdens carnaval voor verkoop van snacks. Maar de vier Bossche exploitanten hebben het kort geding dat ze tegen de gemeente hadden aangespannen ingetrokken.

,,We hebben op de meeste punten gewonnen. Daarom heeft een rechtszaak geen zin meer.’’ Dat zegt Nicole Vermolen die de afgelopen drie jaar tijdens carnaval tegen betaling met een snackwagen op de Parade stond. Dat was ook het geval met collega’s Willy van den Wildenberg (Billy Burger), Sjef Burg en John Baert.

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch