CV 't Ploegske won vorig jaar de optocht in Keiespellersdurp. Zij gaan zeker mee doen tijdens de zondag met halfvasten.
Volledig scherm
CV 't Ploegske won vorig jaar de optocht in Keiespellersdurp. Zij gaan zeker mee doen tijdens de zondag met halfvasten. © BD

Carnavalsoptocht Helvoirt voor het eerst in de geschiedenis afgelast vanwege het weer

HELVOIRT - Het thema van carnaval in Keiespellersdurp luidde dit jaar ‘Ge knippert en ut is gebeurd!’ Zo snel ging ook het feest van de optocht op de tocht. Het weer is spelbreker. Heftige rukwinden en zware slagregens zijn reden voor het bestuur van de Stichting Openbaar Carnaval (SOC) de optocht op zondag af te gelasten. Het alternatief is een optocht op halfvasten zondag 22 maart.

Joeske van Raak van Empel, voorzitter van de SOC, legt uit waarom de optocht in Helvoirt niet door gaat. "De verwachtte slagregens en de mogelijke harde windstoten geeft ons geen keus. Veiligheid gaat voor alles. Met deze weersvoorspelling kunnen wij die veiligheid voor de deelnemers en de toeschouwers niet garanderen. Het is geen makkelijke keuze maar de veiligheid is het allerbelangrijkste. Reden voor ons om op halfvasten de optocht in te plannen. Voor de grote Keiespellers en de Kenderkarnaval."

C.V. 't Ploegske uit Helvoirt gaat volgens Sanne van de Ven zeker meedoen op de zondag van half vasten. Voorbije zaterdag deed de groep mee in Haaren en zag kans de tweede prijs te behalen.

Maandag gaat de groep mee doen in Cromvoirt. Sanne van de Ven: "We moeten wel even overleggen of de wagen kan blijven staan in de ruimte die wij gebruiken om te bouwen." De wagen heeft het thema : 't Ploegske goochelt voor zen beurt als ge knippert is ut gebeurd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch