Volledig scherm
De avond vond plaats in de Kentering in Rosmalen. © Jos van de Ven

Carnavalspronkzitting in Rosmalen één groot feest

ROSMALEN - Het carnavalsjubileum 55 jaar Zandhazen werd groots gevierd met de Pronkzitting op zaterdagavond in De Kentering te Rosmalen. De avond werd aan elkaar gepraat door DENANS. Naast plaatselijke artiesten ook optredens van Wendy Woop en Jack van Raamsdonk.

De Dancing Moms dansten de sterren van de hemel tijdens de drukbezette pronkzitting. Anka van der Mieren (42 jaar) vertelde dat deze groep bestaat uit mama's van de dansmariekes. ,,Vorig jaar hadden we voor het eerst meegedaan en het was zo leuk geweest, dat we nu weer meedoen". Van te voren waren ze niet zenuwachtig. En dat was terecht. Na hun optreden glimlachte ze: ,,Het ging kei goed". 

Prins Dirk d'n Urste had al aangekondigd dat hier het crème de la crème van Zandhazendurp te zien zou zijn en dat klopte helemaal. De grote garde mocht met hun dans het spits afbijten. Onder hen ook Tessa van Helvoort (16): ,,Samen dansen is zo leuk, vooral met carnaval als we dansen voor gehandicapten en ouderen, die genieten dan zo erg". 

Quote

Onze voelsprie­ten staan uit voor artiesten

Betty van Alphen (59) en Willeke Voets (54)

De organisatie van de hele avond is in handen van Betty van Alphen (59) en Willeke Voets (54). Vol enthousiasme doen ze dit voor het vierde jaar. ,,Na de zomervakantie beginnen we met de voorbereidingen, onze voelsprieten staan uit voor artiesten want we willen elk jaar iets anders." Daarbij nog acht acts van de eigen carnavalsclubkes en ze hebben een heel mooi programma. Carnavalsclub Hedde ff had een podium act, maar nog meer plezier beleefden ze toen ze tijdens de hilarische act van de Raad van Elf met ‘Ja zuster, nee zuster’ hun plaatsen inpikten. CV De Likkebaerden zong een jubileumlied en de plaatselijke artiesten Sjef en Frank zongen als afsluiting Brabant en het Rosmalens Volkslied.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch