Celbrand in PI Vught: gevangene met spoed naar ziekenhuis

VIDEOVUGHT - Een gevangene is in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt bij een brand in een cel in de PI in Vught. Dat gebeurde iets na drie uur vannacht. Brandweerkorpsen uit Vught en Cromvoirt kwamen met spoed ter plekke om de brand te bestrijden.

De gedetineerde raakte dusdanig gewond dat hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Dat gebeurde onder zware beveiliging. Zowel in de ambulance als in een auto erachter reden beveiligers mee.

Naast de politie, brandweer en de ambulance kwamen ook de leden van het Interne Bij-stands Team (IBT) ter plaatse. Dit team wordt ingezet als de reguliere medewerkers van de inrichting de orde of veiligheid van zichzelf of de gevangen niet meer kunnen garanderen.

Het IBT zorgt er dan voor dat de situatie beheersbaar wordt en de veiligheid gehandhaafd kan worden.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, moet verder onderzoek uitwijzen. Het is niet duidelijk hoe het op dit moment met het slachtoffer gaat. De rust is inmiddels wedergekeerd.

Volledig scherm
Celbrand in PI Vught © Bart Meesters/Meesters Multi Media
  1. Website zet initiatieven voor armoedehulp in Noord-Brabant op een rij

    Website zet initiatie­ven voor armoede­hulp in Noord-Bra­bant op een rij

    Den Bosch - De website hulpbijarmoede.nl biedt de provincie Noord- Brabant een plek waar alle instanties in de provincie die zich richten op het bestrijden van armoede zich kunnen registreren. Daardoor is voor het eerst een overzicht ontstaan waar mensen terecht kunnen voor hulp in hun eigen stad of dorp. Wie bijvoorbeeld ’s-Hertogenbosch toetst krijgt in een straal van 25 kilometer nu al 82 organisaties te zien.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch