Volledig scherm
© Videostill

Celstraf voor Bossche vader,
zoon én Vlijmense schoonzoon

DEN BOSCH - Een 53-jarige Bosschenaar kan zich samen met zijn 33-jarige zoon en zijn 39-jarige schoonzoon uit Vlijmen opmaken voor de gevangenis. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde het trio vandaag tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen voor de mishandeling van een man. 

De mishandeling had plaats op 5 juni 2017, bij cafetaria Casa Mia in Den Bosch-Oost. Het slachtoffer had de auto van de 33-jarige zoon in brand gestoken, waarop de drie besloten om een lesje te gaan leren. Volgens justitie had de brandstichting te maken een onbetaalde portie drugs van 1500 euro, maar tijdens de rechtszaak ontkenden de verdachten dat. 

Cocaïne

De vader, bij wie thuis ook nog twee revolvers, een vilmes en 145 gram cocaïne werd gevonden, krijgt één jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Justitie denkt dat de man ook actief was als drugsdealer, maar de Bosschenaar bezwoer dat de cocaïne voor eigen gebruik was. Zijn zoon én zijn schoonzoon krijgen allebei vijftien weken cel, waarvan vijf voorwaardelijk.  

Bij de vechtpartij voor het cafetaria gebruikten de drie mannen onder meer een honkbalknuppel en een hamer, die van het slachtoffer werd afgepakt. De mishandeling werd vastgelegd op camerabeelden van het cafetaria. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch