Volledig scherm
De jury, v.l.n.r. Judy Blank, Jeroen van Peer en Yassine Belghanch © Chris Korsten

Chris de Meza getuigt van grote klasse tijdens Bossche battle Singer-songwriter

DEN BOSCH - De finale van de Bossche battle Singer-songwriter is vrijdagavond in W2 Poppodium geëindigd in een daverende triomf voor Chris de Meza, een talent met heel veel potentie.

Ze liet er geen gras over groeien. De slechts 15-jarige De Meza uit Den Bosch stond op het podium als een gevierd artiest, die de juiste balans wist te vinden tussen lichte en zware toonhoogtes. Het ene moment etaleerde ze een krachtig en zuiver stemgeluid, het andere moment haalde ze alles uit de kast om het publiek te raken met haar gevoelige nummers.

James
Evenals de andere kandidaten bracht ze 2 zelfgeschreven nummers ten gehore, waarbij ze zichzelf begeleidde op zowel de gitaar als de piano. "James, het eerste nummer, refereert aan een droom die ik wel vaker heb gehad. Een stoere man, die alles durft en kan, staat erin centraal. Het tweede nummer, We all want to go home, is geïnspireerd op een vluchteling uit Iran", vertelde ze. 

Eigen cd
De Meze zit in de derde klas van de Bossche Vakschool en wil na volgend schooljaar naar het Rock City Institute in Eindhoven. "Mijn droom op muzikaal gebied is net als James het maximale eruit te halen. Ben overigens al bezig met het produceren van mijn eerste cd. Schrik niet, ik heb al meer dan 25 (eigen) nummers op mijn naam staan, maar die zijn natuurlijk niet allemaal even goed", aldus De Meza.

Organisatie
Max Schellekens (18) uit Rosmalen eindigde op de tweede plaats, Emma van Dooren (17) uit Eindhoven op de derde. De driekoppige jury bestond uit Yassine Belghanch, Judy Blank en Jeroen van Peer, docent op het Koning Willem I College. De organisatie was in handen van Britt Verhagen, Robin van de Ven en Wouter Grandia; 3 studenten aan de KW1C-opleiding MHBO Evenementenorganisatie. Het trio organiseerde vorige maand ook al de 2 halve finales, die beiden plaatsvonden in de Koningszaal van het onderwijsinstituut.

Volledig scherm
Chris de Meza © Chris Korsten
Volledig scherm
Albert Schuurmans en Jorrit Okkeman © Chris Korsten
Volledig scherm
Kiki Mettler(20) uit Sint-Oedenrode beet het spits af © Chris Korsten
Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Den Bosch