Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Coop in Den Bosch bijna failliet door kassajuf die tienduizenden euro's stal: 'Ze werkte hier al sinds haar 15de'

UPDATEDEN BOSCH - De Coop aan de Kapelaan Koopmansplein in Den Bosch is bijna failliet gegaan, omdat een medewerkster stelselmatig geld stal uit de kluis. De 30-jarige kassajuf is daarvoor vrijdag veroordeeld tot taakstraf van 240 uur. Ook moet ze het geld terugbetalen en krijgt ze een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar. 

De vrouw heeft haar voormalige baas in grote problemen gebracht. Ze had de sleutel van de kluis en stal in een periode van januari 2012 tot juni 2015 steeds wat geld. Dat viel niet op, maar de winkeleigenaar zag wel dat het financieel steeds slechter ging. 

Om te voorkomen dat de winkel failliet ging, moest hij vier medewerkers ontslaan. Onder hen was zelfs de broer van de veroordeelde medewerkster, zegt winkeleigenaar Jack Paanakker. Hij had op dat moment nog helemaal niet door dat er geld verdween. ,,De inkomsten waren nog hetzelfde. Ik dacht dat het lag aan de marges.''

Quote

Ze werkte hier al sinds haar vijftiende

Jack Paanakker, winkeleigenaar

'Geen berouw'

Al die tijd toonde de kassajuf geen berouw. Ze ging door met de diefstallen tot ze in juni 2015 bij Coop vertrok. Ze had er op dat moment zo'n twaalf jaar gewerkt. Pas toen iets later de boeken werden nageplozen, kwam Coop erachter dat er iets goed mis was. Door het dienstrooster te leggen naast de momenten waarop de diefstal was gepleegd, kwam de verdenking op de inmiddels 30-jarige Bossche. 

Tot de rechtszaak twee weken geleden hield de vrouw haar mond. Toen ineens bekende ze, tot opluchting van Paanakker. ,,Maar ook alle lof voor de politie'', aldus de supermarkteigenaar. ,,Zij hebben het heel goed opgepakt.'' 

Hij is behoorlijk teleurgesteld. ,,Het is verschrikkelijk, want het is iemand die ik volledig vertrouwde. Ze werkte hier al sinds haar vijftiende. Het vertrouwen in mijn medewerkers kreeg natuurlijk een aardige deuk.'' Het gaat financieel wel weer goed, zegt Paanakker. 

Spijt

Quote

In het huis van de vrouw vond de politie twee luchtdruk­wa­pens

De rechtbank neemt het de vrouw kwalijk dat ze handelde uit puur winstbejag en geen rekening hield met haar werkgever en collega's. In de rechtbank betuigde de inmiddels ex-kassajuf spijt. Maar dat wilde de rechtbank niet direct accepteren. De vrouw was immers nooit naar haar baas gestapt om de diefstal op te biechten. 

Er is zeker 54.850 euro gestolen. Dat bedrag stortte de vrouw op haar eigen rekening. Wat ze zelf contant heeft gehouden is niet duidelijk. Er loopt nog een procedure tegen de vrouw, omdat de supermarkt ook dat geld terug wil.

Luchtdrukwapen

Na haar arrestatie zijn in het huis van de vrouw doorzocht. Daar vond de politie twee luchtdrukwapens. Die zijn in beslag genomen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
  PREMIUM

  Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

  DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.
 2. Organisaties vrezen 'afdankertjes' na afhaken Joris' kerstboom

  Organisa­ties vrezen 'afdanker­tjes' na afhaken Joris' kerstboom

  DEN BOSCH - ,,Als marktpartijen hebben wij grote vraagtekens bij het proces dat doorlopen is. De uitkomst bevreemdt ons en rekenen wij de bestuurders van onze stad aan." Dat schrijven de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersfonds Hartje 's-Hertogenbosch, vereniging Hoteloverleg 's-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Ondernemersfonds 's-Hertogenbosch (SOCH) in een brief aan het college van B en W.
 3. Verkeer langs Zuid-Willemsvaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  Verkeer langs Zuid-Willems­vaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  DEN BOSCH - ,,We hebben net een huis aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. Ja, we willen na vanavond nog steeds bij het kanaal gaan wonen. We hebben er veel zin in." Toekomstig Bosschenaar Maurice Geraets was gisteren één van de ongeveer vijftig bewoners van de 'Werkgroep Zuid-Willemsvaart' tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van de weg langs het kanaal tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch