Kraanmachinist Cor van Dongen aan het werk op de Van Grobbendoncklaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Kraanmachinist Cor van Dongen aan het werk op de Van Grobbendoncklaan. © Marc Bolsius

Cor zet koppen op de Oeteldonkse praalwagens, of een been, een arm en nog veel meer

DEN BOSCH - Hier een arm. Daar een been. Of een kop. De praalwagens van de carnavalsoptocht in Oeteldonk hebben onderdelen die er op het allerlaatste moment bovenop komen te staan. Kraanmachinist Cor van Dongen deed dat maandag voor de vijftiende keer.  

Traditiegetrouw parkeerde Van Dongen 's ochtends met twee collega's van het bedrijf Saan zijn 36 ton wegende telescoopkraan op de Van Grobbendoncklaan om allerlei onderdelen op de wagens te hijsen. ,,Als klein mannetje ging ik met mijn vader en moeder naar de optocht in Den Bosch kijken. Ik vond het prachtig en nu geniet ik er van om er op mijn manier een bijdrage aan te leveren. Als zo'n wagen wint, dan voel ik me ook een beetje winnaar. Ik vind het een eer om te mogen doen’’, zegt de 52-jarige man uit Kerkdriel.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch