Een vrouw rijdt voorbij de teststraat in Kruisstraat
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw rijdt voorbij de teststraat in Kruisstraat © Roel van der Aa

Coronatest vanuit de auto: ‘Ik wil gewoon weten of ik besmet ben’

KRUISSTRAAT - Als iemand zich terecht zorgen maakt om besmet te raken met corona zijn het wel mensen die in de zorg werken. Daarom heeft de GGD speciaal voor hen in Kruisstraat een ‘teststraat’ ingericht. Maandag reden de eerste tien auto's er doorheen, voor dinsdag zijn er al tientallen aanmeldingen.

Mocht het nog niet duidelijk zijn voor al die thuiszorgmedewerkers, ouderenverzorgers en ziekenhuisverpleegkundigen: ze moeten in de auto blijven zitten als ze getest willen worden op corona. Dat staat op de voormalige gemeentewerf van Den Bosch om de paar meter met grote gele borden aangegeven. Ook voor zorgpersoneel geldt: voorzorg voor alles.

  1. Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepverpleegkundige ‘niet pluis’ was
    video

    Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepver­pleeg­kun­di­ge ‘niet pluis’ was

    DEN BOSCH - In de dagen dat ziekenhuizen vanwege de golf aan coronapatiënten naarstig op zoek waren naar zorgpersoneel is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een nepverpleegkundige naar binnen geglipt. Deze 24-jarige Bosschenaar heeft er uiteindelijk dertien dagen gewerkt en in die tijd heeft hij 25 tot 30 patiëntendossiers ingezien. ,,We zijn geschokt door het bedrog”, reageert het JBZ.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch