Volledig scherm
Een film maken met crowdfunding. Daarover gaat een workshop in de Verkadefabriek. © Nieuwe Filmers

Crowdfunden voor film: Dat kun je zo aanpakken

DEN BOSCH - 'Crowdfunden voor film' is het thema van een  workshop die Crowdfundingplatform CineCrowd op 19 oktober met Nieuwe Filmers verzorgt in de Bossche Verkadefabriek. De workshop is bestemd voor  filmmakers van korte films, animaties, documentaires, speelfilms, videoclips en series. 

CineCrowd vertelt over de do’s en don’ts van het via crowdfunding financieren van film. Ook licht Kunstloc Brabant (voorheen Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur) de zogenaamde matchingsregeling met CineCrowd toe. Binnen deze regeling komen Brabantse filmmakers in aanmerking voor een bijdrage van 30% van het via crowdfund benodigde bedrag. Een filmmaker vertelt over persoonlijke ervaringen met crowdfunding. 

Filmplan 

Filmmakers kunnen eventueel tijdens een één-op-één afspraak met een medewerker van CineCrowd een beoordeling krijgen van de  crowdfundingplannen. Makers kunnen voor de bijeenkomst een filmplan sturen naar info@cinecrowd.nl, 

Cinecrowd heeft sinds de oprichting in 2011 bij meer dan 550 projecten crowdfunding succesvol toegepast. Nieuwe Filmers is een landelijk platform voor jonge filmmakers in Den Bosch. 

De workshop is vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur. Deelname kost 15 euro per persoon. Meer informatie: facebook.com/events/718453348498013/

Kaartverkoop via eventbrite.nl/e/tickets-workshop-crowdfunden-voor-film-50446337353

 1. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.
 2. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
  PREMIUM

  Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

  DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.
 3. Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitverkocht
  PREMIUM

  Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitver­kocht

  DEN BOSCH - ,,Het is nog als bijna veertig jaar geleden. De vrouwen vooral op de dansvloer en mannen die langs de kant naar ons kijken. Daarom hebben we die van ons maar thuisgelaten." Vriendinnen Anita Marijnissen (59), Jacqueline Saladin (55) uit Den Bosch en Jacqueline van Lokven (49) uit Empel hebben zaterdagavond zin om te swingen op de soul- en discomuziek van Chic, Earth Wind & Fire, James Brown, Donna Summer, Whitney Houston e.a. tijdens de 'Galaxy Classics Party' bij Willem Twee in Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch