Dag theater de Speeldoos, hoi sociaal cultureel centrum

VIDEOVUGHT - De Speeldoos verandert van klank. Stef Bos was gisteravond de laatste professionele artiest die optrad in het Vughtse theater. De medewerkers zijn ondertussen al bezig met de omschakeling naar sociaal cultureel centrum.

Batterijen heeft-ie nodig. Voor in de microfoons die nodig zijn bij de benefietavond voor Stichting KiKa in de grote zaal. Om die batterijen te kunnen kopen komt chef techniek Beus van Halen geld halen bij de balie van Theater de Speeldoos. ,,ZZP’ers denken daar niet aan hè, dat zo’n batterij leeg kan raken en dat je andere achter de hand moet hebben.’’

  1. 25 jaar Paleiskwartier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd
    PREMIUM

    25 jaar Paleiskwar­tier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd

    Do 18 jul. Een groot, verloederd bedrijventerrein met tippelzone is in 25 jaar geworden tot een strakke, internationaal tot de verbeelding sprekende woonwijk. Bij de bouw van het eerste appartementencomplex (La Cour in 1994) achter het station was er nog lang geen vastomlijnd plan. De rechtbank - broodnodig als grote trekker - was zelfs fel tegenstander van een vestiging in deze woestenij. Hoe het Paleiskwartier moeizaam van start ging.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch