Volledig scherm
Gaten in het dak van het World Skate Center © Bart Gotink/BD

Dak van Skatehal Den Bosch beschadigd tijdens storm Ciara, lessen afgezegd

Wo 12 feb. Bij storm Ciara is afgelopen zondag dakleer van het World Skate Center (WSC) gewaaid. Dat leer kwam weer op dakpannen terecht, voor het op straat kletterde. Daardoor is aanzienlijke schade ontstaan aan het dak van de skatehal, die al de hele week dicht is. Een deel van de hal gaat woensdagavond of donderdag waarschijnlijk wel weer open.

Door Bart Gotink

Een afgezette straat en kapot gevallen dakpannen herinneren nog aan de storm van zondag. ,,De straat is direct afgezet nadat het dakleer van het plak dak begon te waaien", vertelt beheerder Jos Sleegers. Politie, brandweer en stadstoezicht waren snel ter plaatse, stelt hij. Dat dakleer waaide echter wel op het schuine dak, met dakpannen, waar het enkele gaten in sloeg.

Storm Dennis

Door de schade is de skatehal al enkele dagen dicht. ,,We hebben daarom al activiteiten moeten afzeggen. Zo zijn er op maandag en dinsdag altijd lessen", vertelt Sleegers. Donderdag gaat een deel van het park in de voormalige IJzergieterij aan de Buitendijk wel weer open. ,,Dan kan er in ieder geval weer getraind worden. Maar we zijn niet nog niet klaar met klussen.”

En dan wordt aankomend weekend alweer de volgende storm verwacht, genaamd Dennis. ,,Zoals het er nu naar uitziet houden wij de deuren zondag dan ook gesloten", vertelt Sleegers. ,,Misschien gaan we zaterdag ook al eerder dicht, maar dat ligt aan het weer.”

Volledig scherm
Den Bosch 16-02-18 World Skate Center: David Bekker Roy Lazet © roy lazet

Eind 2020 weg van Buitendijk

De verzekering dekt veel van de kosten in het pand op de Kop van 't Zand, waar het WSC eind van het jaar overigens uit moet. ,,We zijn hier veel bezig met onderhoud. We hebben geregeld kleine lekkages die we moeten oplossen”, vertelt Sleegers. ,,Twee jaar gelden hadden we bij een flinke storm ook schade. Toen waaiden de dakpannen er ook al af. Dat was toen overigens ook wel snel opgelost.”

Waar het WSC eind van 2020 heen gaan, staat nog niet vast. ,,Zoals het er nu naar uitziet, moeten we het 1 november leeg gaan halen. Maar misschien kunnen we nog wat langer blijven, daarover zijn we in gesprek met onder meer de gemeente. Er moet we een andere locatie zijn, want we willen koste wat kost voorkomen dat we maanden dicht moeten. Dan raken wel eden kwijt en raakt Brabant ook een Olympische trainbaan kwijt.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch