Het Cementrum op de hoek Sint-Teunislaan en de Rompertsebaan.
Volledig scherm
Het Cementrum op de hoek Sint-Teunislaan en de Rompertsebaan. © Marc Bolsius

Daklozen met coronaverschijnselen in tijdelijke woningen op terrein Cementrum in Den Bosch

DEN BOSCH - Op het parkeerterrein van het Cementrum  aan de Sint Teunislaan, naast het Jeroen Bosch College,  worden tien tijdelijke woningen geplaatst voor daklozen die verschijnselen van corona hebben. De  woningen (9 éénpersoon en 1 voor gezin) zijn voor maximaal twaalf daklozen. 

Met de maatregel wil de gemeente er voor zorgen dat daklozen met symptomen van corona binnen kunnen blijven. De mensen blijven op het terrein van het Cementrum wonen zolang mensen met coronaverschijnselen binnen moeten blijven. De daklozen mogen het terrein niet verlaten.

Begeleiding en medische zorg

Maatschappelijke Opvang Den Bosch, Novadic-Kentron en het Centrum voor Trajecten en Bemoeizorg  gaan de mensen begeleiden. De medische zorg wordt samen met de GGD gedaan.

Twee weken geleden stelde de gemeente de leegstaande sporthal aan de Elzenstraat in de Graafsewijk beschikbaar als nachtopvang voor maximaal twintig daklozen. De extra opvang is nodig vanwege de vorst .

  1. Ophef in zorgcentrum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

    Ophef in zorgcen­trum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

    Ineens waren de afvalcontainers op hun etages verdwenen. En moesten bewoners van de aanleunwoningen op de 3e, 4e en 5e verdieping van zorgcentrum De Taling in Den Bosch met hun huisvuil naar de container in de centrale hal. ,,Maar dat kan niet iedereen", zegt bewoner Kees van Gulik en hij startte een handtekeningenactie. ,,De mensen zijn hier allemaal boven de 80 en velen hebben een rollator of rolstoel.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch