De in 1962 aangelegde smalle landbouwweg Guldenberg is volgens omwonenden niet geschikt voor het huidige intensieve gebruik.
Volledig scherm
PREMIUM
De in 1962 aangelegde smalle landbouwweg Guldenberg is volgens omwonenden niet geschikt voor het huidige intensieve gebruik. © copyright Marc Bolsius

‘Dassendodenweg’ Guldenberg volgens omwonenden óók levensgevaarlijk voor fietsers

HELVOIRT - De afgelopen jaren vonden er twee dodelijke ongevallen plaats op de Guldenberg in Helvoirt. Vorig jaar raakte een wielrenner gewond omdat hij moest uitwijken en ten val kwam. Omwonenden van de smalle landbouwweg, die ook bekend staat als de 'dassendodenweg van Nederland’, willen maatregelen: ,,Wij maken ons grote zorgen over onze veiligheid.”

  1. Creatief platform SOLOS stopt, maar culturele footprint ligt overal verspreid
    PREMIUM

    Creatief platform SOLOS stopt, maar culturele footprint ligt overal verspreid

    Na 12,5 jaar stopt het bekende Bossche creatieve platform SOLOS ermee. Marjoes Corsten en Marcus Peters, de geestelijke moeder en vader, vinden het mooi geweest. Ter afsluiting is er van 20 tot en met 27 juni in het Werkwarenhuis op de Tramkade een multidisciplinaire expo met als werktitel The final countdown, the end of an amazing journey. Vroegere deelnemers laten deels door middel van presentaties zien waar ze nu staan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch