Albert de Groot rijdt met andere vrijwilligers met de buurtbus door de Bommelerwaard.
Volledig scherm
Albert de Groot rijdt met andere vrijwilligers met de buurtbus door de Bommelerwaard. © Hannie Visser-Kieboom

De buurtbus komt in elk dorp, maar hoelang nog? ‘We hebben echt nieuwe chauffeurs nodig’

AMMERZODEN – Albert de Groot (73) uit Ammerzoden rijdt al twaalf jaar op de buurtbuslijn 266 van Wijk en Aalburg via Ammerzoden naar Zaltbommel en vice versa. Hij is penningmeester van de plaatselijke buurtbusvereniging. ,,We zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers”, geeft hij aan. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  17

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch