Volledig scherm
PREMIUM
De Bossche kermis is in opbouw. Het draait om hoog en hoger. De groene ‘armen’ zijn van de katapult, die boven de Sint-Jan uitkomt. © Marc Bolsius

De kermis van Den Bosch: alles uit de kast voor de snelle kick

DEN BOSCH - Van de lente tot de herfst zetten kermisexploitanten hun attracties op in stad en dorp. Daarbij is er zoveel meer dan alleen zwaaien en zwieren. Deze week de kermis van Den Bosch. Waar het steeds hoger, sneller, harder, enger en extremer wordt. De thrillrides doen het goed.

Dat de mens graag op alle mogelijke manieren de grenzen van het toelaatbare opzoekt; daar kijken we geen seconde meer van op. We willen actie, héél véél actie. Zodat we voelen dat we leven, écht leven. En dus stappen we massaal in extreme attracties ofwel de thrillrides, die een steeds groter aandeel op de Nederlandse kermissen krijgen.

  1. De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeentelijke grond

    De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeente­lij­ke grond

    DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil een klimaatbos op een deel van de 685 hectare grond die de gemeente Den Bosch in eigendom heeft en verpacht. Dat kan samen met inwoners, maar ook door een plan te maken waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om te investeren en op die manier hun CO2-uitstoot te compenseren, schrijft Engeli Kummeling in een notitie die dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving besproken wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch