De natuur kleuren met onzichtbare inkt

DEN BOSCH - Vanuit het kantoorpand in Den Bosch waarin hij elke dag werkt, zag Jan de Rond van vrijwilligersorganisatie Mooi Zo Goed Zo het grasveld voor de deur met deze droogte elke dag geler kleuren. 

Mooi is anders voor de meeste mensen. Maar Jan de Rond stamt oorspronkelijk uit een agrarisch gezin en is bekend met de grillen van Moeder Natuur.  Hij  weet ook donders goed dat het uiteindelijk meestal wel weer goed komt; na regen komt wat hem betreft groeneschijn.  Niet treuren derhalve, maar glimlachen. 

Om deze optimistische kijk op de zaak te onderstrepen begon hij een dag of tien geleden met 'onzichtbare inkt' te tekenen op de dorre ondergrond. Langzaam maar zeker voltrekt zich aan de Rogier van der Weijdenstraat (een Vlaamse, primitieve maar kleurrijke schilder)  een natuurwondertje dat wel een glimlach op het gezicht moet toveren: smile!

Volledig scherm
Vier emmertjes water halen op een dag. © Paul Roovers/BD
Volledig scherm
Schilderen met onzichtbare verf. © Paul Roovers/BD
Volledig scherm
De wereld op zijn kop: Smile! © Paul Roovers/BD
  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch