De natuur kleuren met onzichtbare inkt

DEN BOSCH - Vanuit het kantoorpand in Den Bosch waarin hij elke dag werkt, zag Jan de Rond van vrijwilligersorganisatie Mooi Zo Goed Zo het grasveld voor de deur met deze droogte elke dag geler kleuren. 

Mooi is anders voor de meeste mensen. Maar Jan de Rond stamt oorspronkelijk uit een agrarisch gezin en is bekend met de grillen van Moeder Natuur.  Hij  weet ook donders goed dat het uiteindelijk meestal wel weer goed komt; na regen komt wat hem betreft groeneschijn.  Niet treuren derhalve, maar glimlachen. 

Om deze optimistische kijk op de zaak te onderstrepen begon hij een dag of tien geleden met 'onzichtbare inkt' te tekenen op de dorre ondergrond. Langzaam maar zeker voltrekt zich aan de Rogier van der Weijdenstraat (een Vlaamse, primitieve maar kleurrijke schilder)  een natuurwondertje dat wel een glimlach op het gezicht moet toveren: smile!

Volledig scherm
Vier emmertjes water halen op een dag. © Paul Roovers/BD
Volledig scherm
Schilderen met onzichtbare verf. © Paul Roovers/BD
Volledig scherm
De wereld op zijn kop: Smile! © Paul Roovers/BD
  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch