Volledig scherm
Echtpaar van Gulik uit Den Bosch © Familiefoto

De voetjes van Jo en Netty gaan na 60 jaar nog steeds van de vloer

DEN BOSCH - 12 december 1959. Het zal een doodnormale datum zijn voor veel mensen, maar voor Jo van Gulik en Netty Heesbeen is het misschien wel één van de mooiste dagen uit hun leven. Het is de dag waarop ze elkaar eeuwige trouw beloofden.

Jo (80) en Netty (79) vierden donderdag hun diamanten huwelijksjubileum. Ze zijn zestig jaar getrouwd. Zestig jaar, waarin ze zowel mooie als minder mooie tijden hebben gekend. Een dik halfjaar nadat het jawoord werd gegeven, verwelkomde het koppel met trots hun eerste zoon Ron. Tien jaar later werd hun tweede kind geboren, Jeanette, die in 2008 veel te jong is gestorven. Ze werd 38 jaar oud.

Carnavalsliefhebbers

Ondanks het grote verdriet, werd de draad in het leven toch weer opgepakt. Ze hebben flink wat jaren gewerkt - Jo was schilder en Netty werkte als serveerster bij de Brabanthallen - en genieten nu al 22 jaar van hun welverdiende pensioen. Ze zijn grote carnavalsliefhebbers en zijn er dan ook altijd bij als de stad in de Oeteldonkse kleuren wordt gegoten. Geven de CederStars een optreden, dan gaan de voetjes van Jo en Netty van de vloer. Net als ruim zes decennia geleden in de Instuif, waar de twee elkaar leerden kennen.

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch