Rob Brekelmans - voorzitter van zwemvereniging De Dommelbaarzen - met op de achtergrond de IJzeren Man
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Brekelmans - voorzitter van zwemvereniging De Dommelbaarzen - met op de achtergrond de IJzeren Man © Olaf Smit

De zwemtrots van Vught is volledig kopje-onder gegaan

VUGHT/SINT-MICHIELSGESTEL - Van een euforische stemming naar diepe droefheid, in nog geen jaar tijd. Zwemvereniging De Dommelbaarzen in Vught heeft afscheid moeten nemen van haar wedstrijdtak. Anders zou de club het loodje leggen. Een groot deel van de (veertig) wedstrijdzwemmers is al naar het naburige Zegenwerp verkast. ,,Dit doet héél veel pijn.’’

 1. ‘Herrie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’
  PREMIUM

  ‘Her­rie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’

  DEN BOSCH - De politie houdt het huis vlakbij het centrum van Boxtel al een hele tijd in de gaten. Buurtbewoners klagen keer op keer over geluidsoverlast. En op 24 februari van dit jaar is het weer foute boel. Ruim tien jongeren veroorzaken overlast. Een Boxtelaar (28) zou zich hebben verzet tegen zijn aanhouding. ,,Volgens mij heb ik meegewerkt. Maar de politie was juist agressief’’, zegt de Boxtelaar tegen politierechter Van Vliet tijdens een rechtszaak.
 2. Woonbooteigenaren Ertveldplas willen kans op eerlijke keuze: verhuizen of toch blijven
  PREMIUM

  Woonbootei­ge­na­ren Ertveld­plas willen kans op eerlijke keuze: verhuizen of toch blijven

  DEN BOSCH - Een eerlijke en nieuwe keuze. Méér vragen de woonbootbewoners op de Ertveldplas in Den Bosch niet. De gemeente wil een groot deel van de bewoners van de plas aan de rand van het industrieterrein De Rietvelden weg hebben, maar volgens de Bewonersvereniging Ertveldplas (Bep) moet de wet toegepast worden. ,,En dan kunnen wij vervolgens zelf kiezen of we er willen blijven of verhuizen naar de Rosmalense Plas of de Van Veldekekade’’, stelt bestuurslid Erik Kersten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch