Volledig scherm
PREMIUM
De voorwaarden voor de wietproef liggen Den Bosch zwaar op de maag. © Shutterstock

Den Bosch doet niet mee aan wietproef

DEN BOSCH - Den Bosch doet niet mee aan de landelijke proef met legale wiet. Volgens burgemeester Jack Mikkers liggen de voorwaarden die het rijk aan het experiment stelt de gemeente ‘net als in Eindhoven zwaar op de maag’. ,,Zoals het er nu naar uitziet neig ik geen experiment aan te vragen.’’ Eerder is vanuit Den Haag al aangegeven dat de voorwaarden niet aangepast worden. 

Een proef van vier jaar moet duidelijk maken of legale levering, inkoop en verkoop van cannabis mogelijk is. Daarbij wordt ook de kwaliteit van de geleverde cannabis gecontroleerd. Volgens Mikkers, woensdagavond in de commissie bestuur,  zijn de vijf coffeeshops in Den Bosch niet enthousiast, en het is wél een voorwaarde dat alle shops in een gemeente aan het experiment meedoen. 

  1. Zayaz gaat klachten van Boschveld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwervels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    Zayaz gaat klachten van Bosch­veld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwer­vels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    DEN BOSCH - De grootscheepse renovatie in Boschveld, die na een maandenlang uitstel in het laatste kwartaal van 2018 plaatsvond, is niet vlekkeloos verlopen. Veel bewoners zijn nog altijd ontevreden over het resultaat en eisen een vergoeding voor de ontstane schade. Om aandacht te vragen voor de situatie was er dinsdagmiddag een door de lokale SP ondersteund 'verrassingsbezoek' aan het kantoor van woningcorporatie Zayaz gearrangeerd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch