Volledig scherm
Op de website is een scala aan onderwerpen te vinden. © Erfgoed 's-Hertogenbosch

Den Bosch genomineerd voor Geschiedenis Online prijs

DEN BOSCH - De afdeling Erfgoed ‘s-Hertogenbosch van de gemeente is  genomineerd voor de Geschiedenis Online prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis. 

De website erfgoedshertogenbosch.nl maakt vele duizenden bronnen over de geschiedenis van gemeente voor een breed publiek toegankelijk en verbindt ze.  Zo zijn er verhalen te vinden over bijzondere gebeurtenissen,  opgravingen, voorwerpen, afbeeldingen, archiefstukken, bouwhistorisch onderzoek en vestingwerken. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf op onderzoek uit te gaan in de collecties. 

Innovatieve presentaties

De website is gevuld met vele innovatieve presentaties zoals 3D-reconstructies van historische gebouwen, 360-graden tours door  opgravingen, animaties, ‘toen-nu beelden’ en 3D-gescande objecten.  

De website is gekoppeld aan de geografische portal ’s-Hertogenbosch op de Kaart waardoor de verhalen, foto’s, video’s, 3D-animaties en voorwerpen ook aan de hand van kaarten zijn te ontdekken. 

Den Bosch is een van de 96 kandidaten waarop gestemd kan worden tot 31 januari. 

  1. Mishandeling met slagroomspuit: ‘Er was zoveel adrenaline, ik wist even niet wat ik deed’
    PREMIUM

    Mishande­ling met slagroom­spuit: ‘Er was zoveel adrenaline, ik wist even niet wat ik deed’

    DEN BOSCH - In politiedossiers zie je de meest uiteenlopende foto’s. Maar een afbeelding van een met bloed besmeurde slagroomspuit is toch apart. Politierechter Donkersloot kreeg ermee te maken tijdens het voorbereiden van een zaak waarbij een 20-jarige man uit Helmond ervan werd verdacht een plaatsgenoot te hebben mishandeld. De verdachte gaf bij zijn aanhouding toe dat hij had geslagen. En tijdens een rechtszitting woensdag in Den Bosch mocht hij uitleggen waarom.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch