Volledig scherm
Archieffoto. Den Bosch, bewoners van het Schaarhuisplein protesteren tegen de komst van een trampolinecentrum in de kerk. Den Bosch, bewoners van het Schaarhuisplein protesteren tegen de komst van een trampolinecentrum in de kerk. Met onder meer Frank van den Vijver (linksboven op steen), Cariola van Beek (rechts daarnaast), Aniet Bruiniks (midden, met bord) en Karel Boonzaaier (op steen rechts). © copyright Marc Bolsius

Den Bosch had JumpXL geen vergunning mogen verlenen

DEN BOSCH - Bij het verlenen van een vergunning aan JumpXL heeft de gemeente 's-Hertogenbosch fouten gemaakt. Dit oordeelt de rechtbank Oost-Brabant donderdag. Er had beter gekeken moeten worden naar de parkeergelegenheid in het gebied rond de San Salvatorkerk en mogelijke geluidsoverlast die zo’n bedrijf in de omgeving zou veroorzaken.

Het bedrijf uit Oisterwijk kreeg in maart 2018 een vergunning van de gemeente om in de San Salvatorkerk in ’s-Hertogenbosch een trampolinecentrum te vestigen. Een groot aantal omwonenden maakte daartegen bezwaar. De gemeente schoof die bezwaren in september 2018 van tafel, waarop de omwonenden naar de rechter stapten. Zij vreesden kort gezegd voor onder meer parkeer- en geluidsoverlast en voor de verkeersveiligheid in hun buurt. Nadat deze zaak in oktober jl. door de rechtbank werd behandeld, trok de gemeente de vergunning op verzoek van het bedrijf in. De rechtbank doet echter alsnog uitspraak in deze zaak.

Gezondheidscentrum

JumpXL heeft deze uitspraak niet afgewacht en zelf besloten om geen trampolinepark te beginnen in de kerk. Reden is de ‘negatieve publieke opinie’ in de wijk, liet een woordvoerder vorig jaar november weten. Jump XL had al sinds juni 2017 plannen om een trampolinecentrum te vestigen in de kerk. De buurt liep daar echter tegen te hoop. Zeker 68 omwonenden stelden te vrezen voor parkeer- verkeer- en geluidsoverlast aan het pleintje in Orthen. Ook zijn ze bang dat het monument uit 1956 wordt aangetast.

Inmiddels is bekend dat het bedrijf Maatschappelijk Zorg Vastgoed (MZV) een gezondheidscentrum wil vestigen in het pand, met onder meer twee huisartsen, een apotheek, fysiotherapeut en een logopedist.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch