Volledig scherm

Den Bosch is géén Amsterdam dus komt er géén Ja/Ja-sticker

DEN BOSCH - U kent ze wel, de stickers op uw brievenbus: Nee/Nee, Nee/Ja en Ja/Ja. Wel of geen ongeadresseerde reclamefolders, wel of geen huis-aan-huis bladen, gewoon helemaal geen drukwerk of juist weer wel. Den Bosch denkt er in ieder geval niet aan om net als in Amsterdam een Ja/Ja-sticker aan te bieden.

,,Amsterdam behoort tot de slechtste afval scheidende gemeenten in Nederland. Veel papier belandt daar in het restafval en wordt verbrand. Met deze maatregel willen zij dit tegengaan’’, verdedigt het college van B en W de keuze om niet met nóg een sticker te werken. D66 had om die mogelijkheid gevraagd.

Folders zijn belangrijk voor ondernemers

Den Bosch wil wel kijken naar de ervaringen in andere steden, maar begint er zelf dus niet aan. En áls er al over gedacht wordt om met een Ja/Ja-sticker in te voeren, moet er volgens B en W ook gesproken worden met bedrijven. ,,Omdat voor ondernemers reclamepost een effectief middel is om hun producten onder de aandacht te brengen. En dat de reclamefolders een belangrijke trekker zijn voor de winkelstraten.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch