De afgesloten parkeerplaats bij de Pettelaarse Schans
Volledig scherm
De afgesloten parkeerplaats bij de Pettelaarse Schans © Paul Roovers

Den Bosch sluit parkeerplaatsen bij plassen af vanwege mooie weer

UPDATEDEN BOSCH - De gemeente sluit parkeerplaatsen bij de Oosterplas, Engelermeer en de Pettelaarse Schans/ Zuiderplas zaterdagochtend af voor autoverkeer.

Dat gebeurt met het oog op de  te verwachten drukte vanwege het mooie lenteweer dit weekeinde.  De afsluiting geldt vanaf zaterdag 4 april om 7.30 uur. Na het weekeinde bekijkt de gemeente of de parkeerplaatsen weer open kunnen.

Er worden extra borden ingezet voor voetgangers en fietsers bij Zuiderpark, IJzeren vrouw, Casinotuin, Burgemeester van Zwietenpark en Nulandse Heide/Hooge Heide. 

Waarschuwingsbord bij een van de toegangen tot het Bossche Broek.
Volledig scherm
Waarschuwingsbord bij een van de toegangen tot het Bossche Broek. © Paul Roovers

Daarnaast worden er ook extra matrixborden geplaatst bij: het Bossche broek, Pettelaarse Schans en Woonboulevard.

De boodschap van de gemeente voor de komende mooie lentedagen is: ‘Blijf zoveel mogelijk thuis en geniet van de zon in je tuin of op je balkon. Alleen samen krijgen we corona onder controle'. 

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch