Volledig scherm

Den Bosch start proef met verkeersborden van bamboe

DEN BOSCH/ENGELEN - De gemeente Den Bosch heeft een primeur: de eerste van bamboe gemaakte verkeersborden staan vanaf vrijdag in het buitengebied van Engelen. 

Op deze plek wil de gemeente testen of de borden bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. De borden zijn een duurzaam alternatief voor aluminium verkeersborden. Als de proef slaagt komen de bamboeborden mogelijk op meer locaties, aldus de gemeente.

Volledig scherm
De bamboeborden in Engelen. © Gemeente Den Bosch

Bamboe is een sterk en volledig recyclebaar product dat ook nog eens snel groeit. Dat maakt het duurzamer dan aluminium. Door voor bamboeborden te gaan, wil Den Bosch een steentje bijdragen in de strijd tegen klimaatverandering. 

 1. Heijmans kampt met vertraging in bouwprojecten
  PREMIUM

  Heijmans kampt met vertraging in bouwprojec­ten

  AMSTERDAM/ROSMALEN - Het Rosmalense bouwconcern Heijmans kampt met vertraging in de uitvoer van enkele bouwprojecten in binnensteden. Dat heeft tot gevolg dat de omzet van het bouwbedrijf met enkele tientallen miljoenen lager is. Vertraging is gevolg van langere procedures, complexiteit van veel projecten en door bezwaarprocedures van belanghebbenden. Volgens Ton Hillen, voorzitter van de raad van bestuur van Heijmans, start de bouw in een aantal gevallen later.
 2. Samenwerking Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maandelijks ‘Sport Talk’

  Samenwer­king Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maande­lijks ‘Sport Talk’

  DEN BOSCH - Dtv Den Bosch en het Media Leer Park van het Van Maerlant gaan nauw samenwerken. Het Media Leer Park gaat samen met Media Presentaties van eigenaar/presentator Jan Willem van den Akker wekelijks het programma ‘In Gesprek Met’ maken en er komt een nieuw maandelijks sportprogramma. Beide programma’s worden door Van den Akker gepresenteerd en voortaan via Dtv Den Bosch uitgezonden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch