Vuurwerkschade bij de speeltuin aan de Bossche Dageraadsweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerkschade bij de speeltuin aan de Bossche Dageraadsweg. © Olaf Smit

Den Bosch wil af van ruim 1 ton vuurwerkschade: Hoe dan?

DEN BOSCH - Vuurwerk kopen voor de komende jaarwisseling. Weinig mensen zullen daar nu mee bezig zijn. Maar de gemeente Den Bosch heeft het lange lontje alvast aangestoken. Bossche gemeenteraadsleden buigen zich binnenkort over een rapport. Hoe voorkom je dat net als bij de afgelopen jaarwisseling de gemeente wordt opgescheept met een vuurwerkschaderekening van 125.000 euro?

 1. Bossche Henk stond op het randje van de afgrond en is nu weer springlevend: ‘Ik zat in de verkeerde film’
  PREMIUM

  Bossche Henk stond op het randje van de afgrond en is nu weer springle­vend: ‘Ik zat in de verkeerde film’

  DEN BOSCH - Verhalen over kanker doen vaak pijn, maar er is ook hoop. Henk Pinckers uit Den Bosch overwon een levensbedreigende vijand. Dankzij een stamceldonor. Een enorme overlevingsdrang, de nodige strijdlust, hulp en steun van artsen en naasten, én een portie geluk deden de rest. Nu, op z'n 66ste, straalt-ie bovenal levenskracht uit. ,,Ik zat in de verkeerde film."
 2. Woningen in het hart van klein Silicon Valley in Den Bosch om jongeren te verleiden
  PREMIUM

  Woningen in het hart van klein Silicon Valley in Den Bosch om jongeren te verleiden

  DEN BOSCH - Als je als Den Bosch de ambities hebt om ICT-hart van Nederland te worden, moeten ook jongeren verleid worden om naar klein Silicon Valley op het Grenco-terrein achter het station te komen. En juist daar zijn 100 tot 150 woningen, horecavoorzieningen én ontmoetingsruimten voor nodig. ,,Geen tijdelijke woningen, maar woningen waar jongeren tijdelijk wonen’’, aldus wethouder Jan Hoskam van economische ontwikkeling.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch