Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Depressiegala in Den Bosch probeert taboe te doorbreken

DEN BOSCH - Op maandag 15 januari keert, na twee succesvolle edities, het Depressiegala terug in de Verkadefabriek in Den Bosch. Verschillende artiesten, cabaretiers, schrijvers en ervaringsdeskundigen vragen op die avond aandacht voor meer begrip en openheid rondom het thema depressie. 

Initiatiefnemers van het gala is Mental Health Foundation, in 2016 opgericht door ambitieuze deskundigen om psychische ziektes bespreekbaar te maken en te zorgen dat de eerste signalen meteen worden herkend. Zo willen ze voorkomen dat mensen vastlopen in de maatschappij. Ook deze derde editie staat het doorbreken van het taboe op depressie – de derde grootste ziekte in Nederland – centraal.

Het gala is voor iedereen toegankelijk. Dat het gala op maandag 15 januari is, is  geen toeval. Die datum staat te boek als 'blue monday'. De dag dat mensen het somberst zijn. De stichting organiseert deze feestelijke benefietavond ook om geld op te halen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch