Volledig scherm
PREMIUM
Bosch’ Aanbidding der Drie Koningen uit het Metropolitan Museum in New York is voor drie maanden terug in Den Bosch. Foto BRCP - Rik Klein Gotink © BRCP - Rik Klein Gotink

Dertig keer drie koningen: een duik in de wereld van Jeroen Bosch

DEN BOSCH  - Jeroen Bosch Het Noordbrabants Museum in Den Bosch heeft weer een échte Jeroen Bosch in huis. Bosch-experts doken diep in het Bosch-thema van de ‘Aanbidding der Koningen’. Werk van navolgers? Of toch uit de werkplaats?

Wat is potdorie toch gebeurd met een feest als Driekoningen? Weggedrukt door geïmporteerde commerciële evenementen als Halloween is de traditie van Driekoningen al jaren op de terugtocht. In enkele plaatsen in Brabant, waaronder Tilburg en Den Bosch, wordt het feest nog wel gevierd. Vooral in Den Bosch was Driekoningen op 6 januari eeuwenlang een groot evenement met een processie en een mysteriespel waarin de komst van de drie koningen werd nagespeeld, compleet met koningen die geschenken kwamen neerleggen aan de voeten van Maria en Jezus.

  1. Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht
    PREMIUM

    Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht

    BRAKEL - De werkzaamheden aan de A2 tussen knooppunt Empel en Waardenburg zijn dit weekeinde volgens woordvoerder Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat ‘vlot en soepel verlopen’. De verkeersader richting Utrecht ging zondagavond rond 22.00 uur al open voor het verkeer. De planning was maandagochtend 5.00 uur. Rijkswaterstaat heeft dit weekeinde ter hoogte van Zaltbommel onder meer zo’n drie kilometer asfalt vernieuwd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch