Volledig scherm
De dief die op 27 februari inbrak in café De Saeck in Den Bosch. © Bureau Brabant

Dief fietst weg met kluis café: 'Dat moet zelfs met carnaval opvallen'

DEN BOSCH - Zelfs tijdens carnaval moet dief met een kluis op de fiets iets bijzonders zijn. Althans, dat hoopt de politie. Rechercheurs hopen dat mensen nog weten of ze op 27 februari, tijdens afgelopen carnaval, een man hebben zien fietsen met een kluis voorop. 

In Bureau Brabant is maandagavond te zien hoe een nog jonge dief op de ochtend na een lange carnavalsavond inbreekt in café De Saeck in de Bossche Torenstraat. Hij komt aan rond 07.00 uur, als het personeel naar huis is. Op de beelden is te zien hoe hij eerst even rondkijkt, maar even later terugkomt met handschoenen en een ijzeren staaf. 

Met die staaf en een schroevendraaier lukt het hem om binnen een minuut de voordeur open te breken. Eenmaal binnen vindt hij al snel de kluis, die vol zit met de inkomsten van de afgelopen carnavalsdag. Volgens de politie gaat het om duizenden euro's. 

Lastig sjouwen

Buiten blijkt het sjouwen van zo'n zware kluis toch lastig voor de nog jonge dief. Hij gaat er even op zitten om uit te rusten en vertrekt dan, de kluis achterlatend in de Torenstraat. Vrij snel is hij terug met een fiets met een mandje voorop. Daarin kan hij de zware geldkist wel meenemen. 

Op een andere fiets komt hij een halfuurtje later terug, om nog wat andere spullen uit het café te stelen. Die gaan in een rugzak. In de Torenstraat lijkt niemand de man te hebben gezien. Een politiewagen die door een zijstraat reed, is net te laat om de dief te betrappen. 

De politie heeft maandenlang geprobeerd de dader te vinden, maar het spoor liep dood. Daarom hoopt de politie nu met hulp van het publiek alsnog te achterhalen wie de carnavalsdief is. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.
 1. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
  PREMIUM

  Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

  DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.
 2. Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitverkocht
  PREMIUM

  Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitver­kocht

  DEN BOSCH - ,,Het is nog als bijna veertig jaar geleden. De vrouwen vooral op de dansvloer en mannen die langs de kant naar ons kijken. Daarom hebben we die van ons maar thuisgelaten." Vriendinnen Anita Marijnissen (59), Jacqueline Saladin (55) uit Den Bosch en Jacqueline van Lokven (49) uit Empel hebben zaterdagavond zin om te swingen op de soul- en discomuziek van Chic, Earth Wind & Fire, James Brown, Donna Summer, Whitney Houston e.a. tijdens de 'Galaxy Classics Party' bij Willem Twee in Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch