Volledig scherm
Archieffoto © Rob Engelaar

Dollemansrit Den Bosch: man (42) rijdt in op vrouw met hond, ook overstekend meisje bijna aangereden

DEN BOSCH – Een automobilist is zaterdagavond op de Frederik Hendriklaan in Den Bosch doelbewust op een vrouw en haar hond ingereden. De dader, een 42-jarige man uit die plaats, is een bekende van de politie en wordt verdacht van het verlaten van een plaats na een verkeersongeval, vernieling, rijden onder invloed en van poging doodslag.

De bestuurder maakte die avond een dollemansrit door de Frederik Hendriklaan in Den Bosch. Zo botste hij tegen twee geparkeerde auto’s, probeerde hij volgens getuigen een vrouw met hond aan te rijden en zou ook een overstekend meisje bijna door de man zijn aangereden.

Vaker in de fout

De bestuurder, die volgens de politie vaker in de fout is gegaan, werd even later door agenten bij zijn woning aangetroffen. Hij voldeed aan het opgegeven signalement, bleek onder invloed en zijn auto was beschadigd.

De vrouw die hij probeerde aan te rijden was niet meer aanwezig op de Frederik Hendriklaan toen de agenten daar arriveerden. Ondertussen weet de politie wie de vrouw is, maar ze wil geen aangifte doen.

Aangifte

Inmiddels is er ook contact geweest met getuigen van de dollemansrit en met de eigenaren van de twee vernielde auto’s. Eén van hen heeft inmiddels aangifte gedaan. Het meisje dat bijna werd aangereden is nog niet terecht, naar haar wordt nog gezocht.

De 42-jarige verdachte zit nog vast voor verder onderzoek. Mogelijk hangt hem een zware straf boven het hoofd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch