Volledig scherm
Dommelbaarzen © De Dommelbaarzen

Dommelbaarzen Vught heeft beste minioren-estafetteteam van Brabant

VUGHT - Het minioren-estafetteteam van de Vughtse zwemvereniging De Dommelbaarzen mag zich sinds afgelopen weekend Brabants kampioen noemen op de 4 x 50 meter wisselslag die ze zwommen in een persoonlijk record van 2.36.15 (-10 seconden). 

Een fantastische prestatie van Ilana Timmermans, Isa Everaers, Nout Folkersma en Zenno Timmermans, volgens het bestuur van de Vughtse zwemvereniging.

In het 25 meter bad van zwembad De Drieburcht in Tilburg werd de Miniorenfinale van Brabant gehouden. Dit is een zwemwedstrijd voor de 24 beste minioren jongens en meisjes, per categorie, uit Brabant in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Zes gouden medailles

Zwemvereniging de Dommelbaarzen uit nam deel met dertien zwemmers in verschillende disciplines. Er werden in totaal tien medailles gewonnen; drie bronzen, een zilveren én zes gouden medailles gewonnen. 

Vijf gouden medailles waren voor Nout Folkersma (jongens minioren 5) die zichzelf daarmee allround Brabants kampioen mag noemen.

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch